woensdag 14 maart 2012

2e Kwintelooijentocht Veenendaal 25 km

Vandaag ben ik naar Veenendaal geweest. Er was daar een wandeltocht die georganiseerd werd door wc Samen Op Pad. Met wc Samen Op Pad zijn het altijd een groepswandelingen a 5.5 km p/u. wandelsnelheid. Ik ben vanmorgen tegen half negen weggegaan en heb eerst nog getankt. Ik was daar om vijf over half tien en heb mij ingeschreven. Het was weer lekker druk en het aantal wandelaars van vandaag was 109.


Om tien uur precies zijn we vertrokken en we gingen eerst een stuk door Veenendaal zelf en daarna naar het buitengebied.

Na een wagenrust gingen we richting Kwintelooijen, dat een oude zandgroeve is, en dat was mooi met wat pittige klimmetjes. Eerst gingen we nog door een stukje bos en daarna kwam het zand.
Na deze hoogte moesten we ook weer naar beneden en dat deden we via een trap met 167 treden.Daarna nog een rondje gelopen en toen langs wat vennetjes en daarna naar de grote rust in een manage.
Na de rust, het was twee uur geworden, gingen we weer op weg en we moesten nog maar iets meer dan een uur lopen. Dat deden we via landgoed Prattenburg en de Randweg van Veenendaal weer naar de startlocatie.
We waren weer om 15.15 uur terug bij de startlocatie. We hebben over de 25 km dan 4.45 uur gedaan en dat is minus de rustpauze. Het was een mooie tocht en weer erg leuk met de groep.

Voor meer foto's klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten