zaterdag 25 februari 2012

Winterserie tocht 4 Voorschoten 25 km

Vanmorgen ben ik om 08.00 uur van huis vertrokken en de weersverwachting was dat het een mooie dag zou worden.
Een uur later kwam ik aan voor de wandeltocht die georganiseerd werd door wsv LEO.
Bij de startlocatie van vv Voorschoten'97 is er voldoende parkeergelegenheid en dat vind ik wel zo fijn.
Na het betalen en inschrijven kreeg ik de routebeschrijving en al een knipje in mijn startbewijs. De route werd ook bepijld met gele pijlen en het woord LEO d.m.v. krijt op de straat.
Ik ging om 09.25 uur op weg met een route door de duinen en oud Wassenaar. Ik liep in het begin langs een spoorlijn en een gedeelte met nieuwbouw waar voorheen nog grasland was.


Verder langs het station van Voorschoten en verder over de Geestwoningpad en later Langs de Raephorst en aan het einde daarvan een tunnel in die onder het spoor liep. Toen ik in de tunnel liep kwam er een groep wielrenners aan die lekker begonnen te gillen en dat klonk natuurlijk lekker hard.


Nu ging het langs de Horst en verder de DuivenVoordseweg en vandaar had je uitzicht op Den Haag met zijn hoge gebouwen.



Ook zag je hier en daar al de voorbode van de lente de kop opsteken. Ik ging verder door Oud Wassenaar en bij auberge de Kieviet linksaf.



Het ging nu richting de Kijfhoek en ik moest eerst nog even een zandpad nemen voordat ik bij de eerste rust bij boerderij Meijendel was. Daar aangekomen waren er opeens veel meer wandelaars en het bleek dat ook WS78 zijn rust hier gepland had. We zouden voorlopig niet van elkaar af zijn ook, want de route die ik volgde liep gelijk met die van de WS78.
Ik heb de rust overgeslagen en ben verder gegaan en het ging nu richting de Wassenaarseslag.




Op de Wassenaarseslag aangekomen ging naar rechts weer richting Wassenaar. Bij het koffiehuis "De Klip" ging de WS78 een andere route volgen. Ik ging verder om Duinrell heen en door de winkelstraat van Wassenaar
(de Langstraat) en volgde verder de Lange Kerkdam.




Na de passage van de N44 ging het over de Papeweg, Papelaan en via de onderdoorgang van station Voorschoten weer naar de startlocatie.
Al met al heb ik er 4.45 uur over iets minder dan 26 km gedaan. Deze omgeving doe ik maar eens in het jaar het is mij te "boring".

Voor meer foto's klik hier en voor de route hier.

woensdag 22 februari 2012

6e Rondje Nijkerk 25 km

Vandaag ben ik voor het eerst met een wandeltocht van wc Samen Op Pad meegegaan. Er werd gestart vanuit restaurant de Berenkuil in Nijkerk en dat was voor mij een klein halfuurtje rijden. Na het inschrijven moest ik even wachten want er werd om 10 uur precies gestart, want het is een groepswandeling.



We gingen eerst een stukje door Nijkerk heen en via de haven naar het industriegebied.


Voor de snelweg ging het rechtsaf voor de plas langs naar de Arkervaart en naar de Arkersluis waar we overheen gingen en even verder een kleine pauze hadden met koek en koffie.




Na deze korte pauze ging het naar de Nijkerkersluis en de Nijkerkerbrug over en liepen we langs het Randmeer via de Laakse Hoek naar de grote rust in de Eenhof. Onderweg zag je ook het stoomgemaal Hertog Reijnout. Vlakbij de Eenhof zag ik ook de windmolens langs de Eemmeerdijk.






Na de grote rust ging het via de Hulkensteinse Bos weer naar de Nijkerkerbrug en vandaar rechtdoor naar de finish.





De totale duur van deze wandeling was minus de rusten 4.45 uur. Het was weer eens wat anders om in een groep te lopen en ik ben van plan om dit toch vaker te gaan doen.

Voor meer foto's klik hier.

zaterdag 18 februari 2012

SGWB Winterwandeling Zeist 20 km

Vandaag heb ik weer een georganiseerde wandeltocht gedaan en wel in Zeist. Deze tocht was georganiseerd door de christelijke wsv "Nooit Te Ver" uit Zeist. Ik was er om 09.00 uur en kon makkelijk mijn auto parkeren. Na te hebben ingeschreven ben ik direct vertrokken en ik had geen hoge verwachtingen van deze tocht en dat bleek al gauw bewaarheid te worden. Eerst een klein stukje bewoning en daarna het bos in en het ging langs begraafsplaats Zeist, een ezelopvang en even verderop langs Hotel Oud London.



Ik moest een weg oversteken en toen langs camping "De Krakeling" en verder weer het bos in met even later een stuk heide. Daarop was een herder waarschijnlijk met zijn hond en enkele schapen aan het oefenen.


Vlak voor de rust kwam ik de Obelisk van de Rijwielpadvereniging Utrecht Met Omstreken 1918-1968 tegen. Het staat op de hoek van de Oude Woudenbergse Zandweg en de Oude Postweg, uiterste westpunt van de gemeente Woudenberg.



De rust op ongeveer 9,5 km bij politie hondenvereniging.


Verder door een groot stuk van de Zeister Bossen en langs het hertenkamp van Zeist.


Het ging verder langs Villa Pavia. (Villa Pavia, gelegen in de prachtige Zeister Bossen en nabij het centrum van Zeist, heeft in 2005 een metamorfose ondergaan: van kantoorruimte is het pand omgevormd tot een huis waar ouderen omringd door zorg, maar met behoud van de regie over het eigen leven, kunnen wonen.
De schittterend gelegen monumentale villa is verbouwd tot een 16-tal luxe zorgstudio's met een breed aanbod van welzijns- en servicediensten en verpleging/verzorging. De 24-uurszorggarantie wordt waargemaakt door Het Behouden Huis, organisatie voor wonen & zorg, die met een eigen team zowel de private zorg als de AWBZ-zorg levert
).


Over de Buitenplaats Hoog Beek en Royen naar slot Zeist waar omheen werd gelopen.



Via het Filosofenlaantje en Blikkenburgerlaan en weer een stuk bos ging het naar de startlocatie. Het was wel erg veel bos en ik was na iets meer dan 3.45 uur weer terug. De routeuitzetter zei dat het iets meer was dan 21 km dan heb ik er wel lekker snel over gedaan.

Voor meer foto's klik hier.