zaterdag 19 februari 2011

Winterwandeltocht Leerdam 30 km

Het was koud weer vandaag en had mijn winterjas aan met een muts op. Kon mijn auto goed parkeren goed parkeren bij het parkeerterrein tov de Jeekelstraat. Ik ben om 8.30 gestart en liep over het Kippenbruggetje richting NS station en even verder rechtsaf over het Dr. Reilinghplein met wat glaskunst.
Over de Meent naar de Westwal met de Bethelkerk en een markant rose gebouw waar een makelaar in is gehuisvest. Door de Kerkstraat, met het hofje van mevrouw van Aerden anno 1770, richting Horndijk. Linfsaf de Acquoyseweg op en langs het water waar bergen plantaardig afval lagen van wat ik denk waterlelie's. Verder over de Acqouysemeer, Nieuwe Steeg en de Tiendweg op en langs een champignonkwekerij. Voor het spoor rechtsaf de Kleine Steeg naar de Lingedijk en daar linksaf de dijk op. Lingedijk werd Dr. Kuyperstraat en ik liep langs Uilen- en Dierenpark "De Paay".
Ik dacht eerst dat het een uilenopvang was maar zag later dat het een dierenpark was. Verder naar Beesd waar de 1e rust was die ik oversloeg en doorging naar de Notendijk, met zijn mooie bomen, en linksaf Tweede Dreef. Bij het kruispunt met rechts 't Klooster op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt linksaf Biersteeg op.
"Heerlijkheid Mariënwaerdt is een particulier landgoed van ruim 900 hectare in de Betuwe, gelegen in de kom van de rivier de Linge, tussen de dorpen Beesd en Tricht, Deil en Enspijk in de gemeente Geldermalsen". De naam Mariënwaerdt betekent het eiland (waard) van Maria. De geschiedenis van het landgoed gaat terug tot 1129, toen er een Norbertijner abdij werd gesticht. De hoofdgebouwen van deze abdij waren te vinden aan 't Klooster, op de plaats waar nu het Huis Mariënwaerdt staat".
Na de Biersteeg rechtsaf Koeysteeg op waarbij ik de Geerdijk miste, omdat ik de wandelaars voor mij volgde en wel pijlen zag maar totaal niet dacht dat deze voor mij golden, omdat ze verdraaid waren en dus bestemd waren voor de 40 km wandelaars. Daardoor ongeveer 1,5 km meer gelopen en ik kwam na een omweg weer op de route terecht op de Oude Waag hoek Stationsweg. Langs NS-station Beesd en onder de A2 door daar rechtsaf de Parkweg op en een stukje langs de A2. Na enkele keren links/rechts gedaan te hebben, kwam ik op de Diefdijk met rechts een meertje "Wiel van Bassa"
en na de bocht de dijk af en via een wandelpad naar de 2e rust in Schoonrewoerd. In het dorp zelf kwam ik een Dagwinkel tegen met een leuke tekst in de etalage.
Ook deze rust overgeslagen en ging verder de Schaikseweg op over het fietspad aan de rechterkant. Bij Karwei rechtsaf Loosdorp op en na 2 km linksaf een grindpad op en nog een stukje buitenwijk van Leerdam genomen tot ik bij het spoor kwam. Spoorweg over en na 6 uur lopen was ik weer in het startlokaal. Ik vond het een mooie tocht omdat ik niet zo vaak in dit gebied heb gelopen. Zie voor foto´s klik hier. Voor de route die ik gelopen heb klik hier.

1 opmerking:

  1. Great view I recently hit on your blog and have been reading along. I thought I would leave my incipient comment. I don’t know what todiscloseexcept that I have enjoyed reading. Correct blog. I will keep visiting this blog very each.

    cheap cialis

    BeantwoordenVerwijderen