zaterdag 12 februari 2011

Winterseriewandeltochten Wijk en Aalburg 25 km

Vandaag regende het erg hard toen ik van huis vertrok om naar Wijk en Aalburg te gaan voor de 25 km georganiseerd door wsv Wandelvreugd.
Toch maar doorgezet en de hele weg er naar toe bleef het maar regenen, maar hoe dichter ik bij Wijk en Aalburg kwam des te droger het werd. De auto geparkeerd in de Bergstraat en een stukje naar het inschrijfbureau gelopen dat in een Café-Cafetaria d´n Dijk was.
Gestart om 09.15 uur en toen een stukje Maasdijk genomen waar ik al gauw weer van af ging en ook geen Maasdijk meer heb gezien. Via Den Oudert, Rivelstraat en Robberdestraat naar het buitengebied. Op Het Hakkevelt was het een vrij lang stuk waar je verstand op nul moest zetten, want er was niets bijzonders te zien behalve andere wandelaars. Halverwege werd Het Hakkevelt Zwaansheuvelsedijk waar rechts een Gasveld was.
Na ong. 3.5 km ging het linksaf de Biesheuvelweg op met aan beide zijde knotwilgen en weer een lange weg.
Ik ging richting Genderen waar de rust in café Het Zwaantje op 11.6 km was en verder naar Eethen (nooit van gehoord). Jammer dat de route niet door het dorp ging maar langs voetbalvelden en daarna linkaf de Molensteeg op. Aan het einde van de Molensteeg de Tol op die helemaal uitgelopen moest worden en even later Hoofdstraat werd. Linksaf de Kromme Nol op naar de rotonde van de Provincialeweg Zuid en -Oost waar de Parallelweg werd genomen. Rechtsaf Bosseweg op wat ook een lange weg was en rechtsaf de Veldtraat op die naar Wijk en Aalburg leidde en overging in de Bergstraat en weer naar het startbureau leidde.
Jammer dat er niet door de dorpjes, langs de Maas en Bergsche Maas werd gegaan. Alleen maar lange wegen en weinig afwisseling. Ik had gedacht dat er meer variatie zou zijn en naar Oud-Heusden werd gegaan. Om bijna 1½ uur te rijden is deze wandeltocht niet aan te bevelen in `Het land van Heusden en Altena´.
Zie voor foto´s klik hier. Voor de route klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten