zaterdag 19 november 2011

SGWB Winterwandeling Naarden 20 km

Vandaag ben ik na ongeveer 5 maanden niet gewandeld te hebben naar Naarden gegaan en heb daar de SGWB Winterwandeling gelopen. Deze wandeltocht werd georganiseerd door wsv Huizen en de startlocatie was het Pannenkoekenrestaurant 't Vossenhol bij het Speelpark Oud Valkenveen.


Na het inschrijven vertrok ik om 10.15 en de route ging linksaf over de Oude Huizerweg. Het weer was prachtig met een lekker zonnetje en de omgeving werd hierdoor nog mooier.Op een gegeven moment liep ik langs het Gooimeer met uitzicht op Almere-Haven, maar door de mist was dit haast niet te zien.


Na de Wolfskamer kwam ik in de haven van Naarden uit en daar werd je door heen geleid en er lagen heel wat plezierboten. Jaren geleden ben ik hier voor het laatst geweest en het is een stuk drukker geworden en ook veel nieuwbouw erbij gekomen.

Ook complete appartementsgebouwen zijn er bij gebouwd.


Hierna ging het over een fietspad langs de Huizense Hockey Club richting de Limitische Heide en daarna naar de Nieuw Bussumerheide.Na de heide ging het door Bikbergen en Oud Bussem met mooie lanen en prachtige herfstkleuren van de gevallen bladeren naar het viaducht over de A1.


Het ging verder over de Beethovenlaan naar de Naarder Vesting en de route ging om de vesting heen.Bij Ravelijn 3 ging de route de vesting in en het in de vesting werd alles gereed gemaakt voor de aankomst van Sinterklaas. Voorbij de Arsenaal en de brug over en linksaf de oude haven op en langs Bastion katten en Oranje.

Door de Utrechtse Poort en langs Ravelijn 6 ging het linksaf het Vestingpad op naar het tunneltje onder de A1 door.
Na het tunneltje zag je veel ganzen die plotseling opvlogen.


Het ging over de Oostdijk naar de bebouwing en daar ging het rechtsaf op de Meentweg om nog wat kilometers te maken ;) Na de Meentweg ging het linksaf de Naarderstraat op en even verderop linksaf de Valkeveenselaan op en weer naar de startlocatie.
Het was een mooie en afwisselde wandeltocht en ik heb de organisatie mijn complimenten gegeven voor deze route. Ze hadden vandaag in totaal 417 wandelaars mogen ontvangen voor deze tocht.

Zie voor foto's klik hier en voor de route klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten