zaterdag 2 juli 2011

Drommedariswandeltocht Enkhuizen 25 km

Vandaag ben ik naar Enkhuizen gegaan voor een wandeling georganiseerd door wsv "De Haringstadters". Ik ben over de A6 en de Houtribdijk naar Enkhuizen gegaan. Om 08.30 uur was ik op de plaats van bestemming en kon mijn auto parkeren op de parkeerplaats voorbij het station. Gratis nogwel. Na het inschrijven ging de route langs de haven, waar ik inwoners tegen kwam die zeiden dat ik de enige was die lachte. De rest die zij tegen kwamen hadden een gezicht van "het moet". Het leek op plezierloos wandelen, dwangmatig voor de 4daagse trainen.
Na deze conversatie ging ik onder de Drommedaris door.


Door het oude gedeelte van de stad en langs het "Zuiderzeemuseum".


Ik kwam ook langs het EnkhuizerZand met een uitzicht op het IJsselmeer. Er was ook een wandelaar die zijn routebeschrijving had verloren en ik had deze al opgeraapt. Ik zag hem zenuwachtig zoeken en ik zwaaide met de beschrijving naar hem. Hé, gelukkig zag je hem denken.


Het ging verder langs het Sprookjeswonderland en door een nieuw gedeelte van Enkhuizen. Daarna ging het richting "Het Streekbos". Daar wordt dwars doorheen gelopen en geen rondjes gelopen, zoals weleens in andere wandelingen gebeurt.


Na het Streekbos ging het door naar Bovenkarspel en er was rust op de Broekerhaven. Je had van deze plek uitzicht op het Markermeer.


Na de rust ging het via een groenstrook langs de Provincialeweg naar Lutjebroek waar de tweede rust was die ik heb overgeslagen. Ook zag je een kerk die wat scheef stond.



Over een bruggetje en door een parkje genaamd "Het Woid".


Via de hoofdstraat van Lutjebroek ging je even later een zijstraat in om in een groenstrook te komen langs de Drechterlandseweg. Daar had je op een stukje route en mooi uitzicht op de bebouwing.


Je kreeg toen een overlapping van de heenroute richting het Streekbos. Na het bos kwamen ik weer in Enkhuizen terecht en liep over de verdedigingswal de stad weer in.


Via de Molenweg en de Klopperstraat ging het naar het "Snouck van Loosenpark".


In dit park zijn allemaal woningen die onder de "sociale woningbouw" vallen. Na het park kwam je weer bij de haven uit en bij de startlocatie.



Deze wandeling was een gevarieerde tocht met van ieder wat wils. En het is een mooie startlocatie zo in het NS station.

Zie voor foto's klik hier en voor de route klik hier.